ОД 1. СЕПТЕМБРА ПРВАЦИ УЧЕ ИЗ ДИГИТАЛНИХ УЏБЕНИКА

Сви прваци у земљи који од 1. септембра седну у ђачке клупе учиће из дигиталних уџбеника, у „паметним учионицама“, са учитељима посебно обученим за тај вид наставе, пише данашња „Политика“.

У оквиру трогодишњег пројекта, дигитална настава ће од почетка школске 2021/2022. године бити споведена у свим разредима осмолетки и гимназија, као и у већини средњих и стручних школа, најављено је из кабинета премијерке Ане Брнабић.

За увођење дигитализације биће утрошено сто милиона евра, а новац ће бити, како су појаснили у премијеркином кабинету, обезбеђен из буџета министарствава просвете и трговине, туризма и телекомуникација, као и кредита Европске инвестиционе банке.

Лист даље наводи да ће бити обучено више од 10.000 учитеља и наставника за планираних 10.000 учионица.

С дигиталном наставом наставиће и ђаци који тренутно иду у први и пети разред, а у оквиру пилот-пројекта „Две хиљаде дигиталних учионица“.

Како је речено у кабинету премијерке, највероватније ће од 1. септембра 2020. године дигитална настава бити уведена у сва четири разреда гимназија у Србији, преноси „Политика“.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/od-1-septembra-prvaci-uce-iz-digitalnih-udzbenika/

2 comments

  • tehnolog on 12/03/2019 at 13:46

  @Vidak
  A što ti nisi pisao na tablici kredom kao pre sto godina i računao na zrna kukuruza nego imao sveske, olovke i digitron…
  Modernizacija je neminovna. Bolje da deca nose po jedan tablet u školu sa svim knjigama u elektronskom obliku nego preteške rančeve na leđima.
  E sad da li ćemo mi umeti da tu modernizaciju dobro implementujemo, to je drugo pitanje.
  A treće pitanje je pitanje sreće određenih generacija.

  • Vidak on 11/03/2019 at 07:42

  Tesko deci bice to ozracene generacije ,nepotreban trosak novca sta nama fall koji smo ucili Iz NORMALNIH knjiga citali lektire I bili smo srecnije generacije of ovih !!!!!!

Komentari su onemogućeni.