ОД 1. СЕПТЕМБРА У 60 ШКОЛА ЕЛЕКТРОНСКИ ДНЕВНИК

У 60 школа широм Србије, од 1. септембра више неће бити дневника са којима наставници улазе у учионицу, уписују наставну јединицу и одсутне ученике. Уводе се електронски дневници, који ће постојати на посебном порталу, а различите нивое приступа имаће наставници, родитељи, директори, али и ученици.

Током школске године, пројекту ће се прикључивати и остале школе, а за највише две године сви подаци у школама требало би да буду искључиво електронски. За укључивање у пројекат е-дневника школама не треба ништа осим обичног рачунара и везе са интернетом.

Е-дневник омогућиће анализу ученичких успеха по одељењима, генерацији, на нивоу једног предмета, а родитељи ће сваког дана имати увид у школске резултате свог детета

.Сваки ученик, родитељ, наставник или директор добиће своју шифру, а приступ подацима је подељен на три нивоа. Електронски дневници налазиће се на интернет страници eprosveta.rs, али она ће свој прави изглед имати тек од 22. августа, када почиње обука за наставнике из школа које су укључене у пилот-пројекат и које ће прве добити е-дневник.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/od-1-septembra-u-60-skola-elektronski-dnevnik/