ОД ПОЧЕТКА ЈУЛА РОНИЛАЧКА ЈЕДИНИЦА ЖАНДАРМЕРИЈЕ ИЗВУКЛА 20 УТОПЉЕНИКА

Kомандант Ронилачке јединице Жандармерије Александар Кикош изјавио је да су рониоци јуче имали два случаја вађења утопљеника из река, код Пожаревца и у Врбасу, и да је од почетка јула ова јединица 20 пута интервенисала у извлачењу утопљеника.

„Нажалост, и поред бројних апела и вежби акција спасавања које смо одржали на територији Србије у циљу показивања важности поштовања река, дешавају се трагедије и у последњих месец дана чак је 20 утопљеника извађено од стране полицијских службеника Ронилачке јединице Жандармерије“, рекао је Кикош.

Он је истакао да је важно да грађани буду свесни опасности на неуређеним купалиштима, али и да воде више рачуна пре уласка у воду.

„Још једном апелујемо да се не користе неуређена купалишта, не конзумира алкохол пре уласка у воду и не улази неприпремљено у воду, јер све то може довести до трагичног исхода“, нагласио је командант Ронилачке јединице.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/od-pocetka-jula-ronilacka-jedinica-zandarmerije-izvukla-20-utopljenika/