ОД СРЕДЕ ТОПЛИЈЕ ЗА ВИКЕНД ЗАХЛАЂЕЊЕ

У среду у јутарњим сатима облачно са падавинама у јужној половини земље, углавном суснежицом и снегом. Током дана ће доћи до разведравања, у северним пределима у преподневним сатима, а у остатку земље у другом делу дана. Доћи ће до пораста температуре, па ће максималне дневне температуре достизати између 6°Ц и 9°Ц у нижим пределима. Ветар западни, током дана у слабљењу. У Паланци је у 9 часова измерено 4°Ц.

У четвртак у јутарњим сатима магла, која ће се по котлинама и речним долинама задржати током већег дела дана. У осталим пределима сунчано уз пријатне температуре за ово доба године, до 10°Ц. У петак још за нијансу топлије уз постепено јачање јужног и југоисточног ветра.Нова промена времена нам стиже за дане викенда.

У суботу током дана ветровито и релативно топло уз повремену слабу кишу. Од средине дана на северу, а касније током поподнева и вечери у остатку земље, доћи ће до осетног пада температуре, па ће киша постепено прелазити у суснежицу и снег, али се не очекује већа количина падавина и формирање значајнијег снежног покривача. Ветар преподне умерен до јак југоисточни, током дана у скретању на западни и северозападни. У току ноћи између суботе и недеље и у недељу ујутру повремено слаб снег, а у недељу током дана престанак падавина. Температура другог дана викенда око 0°Ц у низијама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/od-srede-toplije-za-vikend-zahladjenje/