ОДРЖАН ДАН ПОЉА КУКУРУЗА У БАШИНУ

 Поред проблема у време сетве кукуруза, због познате ситуације са коронавирусом, пољопривредници су са овом културом засејали, према процени стручњака из Пољопривредне саветодавне стручне службе Смедерево,  14.000 до 15.000 хектара у општини Смедеревска Паланка. Година је била повољна за ову културу тако да се очекује принос од најмање 8 тона по хектару, па чак до 12 тона на неким њивама.

То се могло чути на огледном пољу кукуруза у Башину, где су стручњаци из Пољопривредне саветодавне стручне службе Смедерево, организовали Дан поља кукуруза. Огледно поље је посејано на имању Ненада Ђорђевића из Мраморца, а присутни гости су могли да чују стручне савете од представника, чији су семенски кукурузи и коришћени у сетви,  Института за ратарство и повртарство из Новог Сада, Института за кукуруз Земун поље, АС хибрида и домаћина ПССС „Смедерево“ Колари.

Циљ оваквих огледних поља, јесте да се наши пољопривредници на прави начин одлуче за сортимент који ће сејати наредне године, на основу приноса у овој и у претходним годинама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzan-dan-polja-kukuruza-u-basinu/