ОДРЖАН ЈАВНИ ЧАС НА ТЕМУ „БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНТЕРНЕТУ“ У МЕШ ГОША

У среду, 14. јуна, у амфитеатру школе одржан је јавни час са темом ,,Безбедност и заштита на Интернету“.

Презентацију су обавили ученици I3, под менторским надзором проф. – дипл.ел.инг. Наташе Миљевић. Рад је озбиљно припреман и ревидиран, у току протеклих месец дана консултација са професором.
Лаза Стошић обрадио је уводну тему, са објашњењем начина рада у већини апликација које овај средњошколски узраст углавном користи, са посебним акцентом на апликацијама које служе за телефонску нет комуникацију – Viber, What’s Up и Skype.
Никола Марковић је у наставку презентовао начин заштите у тим апликацијама, као и опасности који ту срећемо.
Никола Пешић је затим објаснио на који начин се најбоље заштитити од различитих врста напада на друштвеним мрежама Facebook и Instagram, док је Никола Радовановић објашњавао заштиту на Gmail-у, као налогу који подржава све претходно наведене, уз детаљни опис поступка за спровођење двостепене ауторизације на свим налозима.
У наставку је Никола Пешић презентовао рад Јована Марковића који се односи на високо-технолошки криминал и начине заштите од њега.
На крају је ментор Наташа Миљевић, презентовала и објаснила којим службама односно сајтовима се обраћамо и на који начин и у којим све случајевима, приликом различитих cyber напада, упада или злоупотреба, као и колико је опасно искључивати антивирус софтвер због ,,крековања“ игрица.
Час је био пропраћен пажљивим праћењем ученика и професора, уз велику подршку одељ.старешине Александре Ивановић и због актуелности теме, биће поновљен и у наредној школској години више пута, а по потреби и позиву и у другим школама.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzan-javni-cas-na-temu-bezbednost-i-zastita-na-internetu-u-mes-gosa/