(ФОТО) ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ У АЗАЊСКОЈ ШКОЛИ

Основна школа «Радомир Лазић» из Азање и „KLETT друштво за развој образовања“ организовали су семинар под називом „Тематски дан- наставник истраживач и практичар“ (кат.бр. 453).

Општи циљ семинара, чија су циљна група наставници предметне и разредне наставе у основној школи, јесте унапређивање наставничких компетенција за коришћење иновативног, практичног, тематског, интердисциплинарног приступа планирању наставног процеса.

Семинар је имао и за циљ да допринесе развоју способности учесника да разумеју, креирају и имплементирају практичне задатке којима ће подржавати тематско планирање наставе у школи и проналазити ефикасне начине сарадње свих наставника.

Уједно полазници семинара су оспособљени да подстичу и развијају различите менталне процесе ученика и омогућавају лакше стицање функционалних знања коришћењем тематског, интегративног приступа настави.

Полазници семинара су планирали тематску наставу како кроз тематске недеље тако и појединачне тематске дане. Израђиване су скице сценарија тематског дана и недеље, а потом су исте и презентоване осталим учесницима. Рад је био пленарни и групни.

Аутори и реализатори семинара биле су: Биљана Тодоровић, педагошки саветник, професор разредне наставе у ОШ „Бранко Радичевић“ (Лугавчина) и Mаја Оклобџија Слијепчевић, школски психолог у Техничкој школи (Смедерево).

Семинару је присуствовало 20 наставника ОШ „Радомир Лазић“ и 10 наставника из ОШ „Брана Јевтић“ (Кусадак). Ово је први случај заједничког семинара две школе што ће бити пракса и убудуће јер се показало врло делотворна размена искустава како на самом семинару, тако и у паузама семинара.

У изузетно радној атмосфери у предвиђеном временском року испуњени су сви задати циљеви и задаци семинара, а наставницима остаје да стечено знање примене у настави.

IF


Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzan-seminar-za-nastavnike-u-azanjskoj-skoli/

1 comment

    • Vidak on 10/09/2017 at 18:59

    I sutra opet sve po starom! Jadni prosvetari !

Komentari su onemogućeni.