ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА СМЕД ПАЛАНКЕ-ТРИ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА ПРЕД ГАШЕЊЕМ

Данас је у малој сали СО Смедеревска Паланка одржана 13. седница Општинског већа Смедеревске Паланке. Пред члановима већа нашло се 20 тачака које су до краја седнице једногласно усвојене.

Прва тачка је била Разматрање Извештаја о извршењу Буџета Општине Смедеревска Паланка за првих 6 месеци ове године. Након тога донете су одлуке о гашењу неких Јавних предузећа. Донет је  Предлог за укидање Установе Центар за развој спорта и аматеризма у спорту и Општинске туристичке организације. Такође одлучено је и да се покрене поступак ликвидације  над ЈКП Пијаце зеленило и чистоћа.

Донете су и одлукеда се  неке од надлежности ових предузећа пребаце над ЈКП Водовод а то је управљање извором воде на Кисељаку, Марко Т. Леко и Установа културни центар ће преузети остале ингеренције Општинске туристичке организације.

Утврђен је и предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Архива Верослава Вељашевић, због почетка процеса дигитализације.

Донет је и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о одређивању простора за паркирање и улица у којима је забрањен саобраћај, тако да ће илице бити зониране и почеће наплата паркирања што ће бити под ингеренцијом ЈКП Општинска гробља

У даљем току седнице разматтрани су планови за одбрану од полава, Годишњи програм уређења грађевинског земљишта, Предлог Правилника о попису непокретности у власништву Општине Смедеревска Паланка,  разматран је и захтев принудних управника за доделу просторија у згради Јединства, што је и одобрено, као и захтев ОШ ХРШ за два персонална асистента за ученике са посебним потребама, што је такође одобрено.

Разматрани су  многи захтеви за финансијску помоћ који су у границама могућности и прихваћени а помоћ је добио наш суграђанин коме је изгорео кров од последица удара грома у невремену које је недавно погодило наш град.

Према најавама председника Општинског већа Општине Смедеревска Паланка и председника општине, Николе Вучена, убрзо можемо очекивати и седницу Скупштине где ће се ове одлуке наћи и пред одборницима за одлучивање и евентуално усвајање.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzana-13-sednica-opstinskog-veca-smed-palanke-tri-javna-preduzeca-pred-gasenjem/

9 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Vratiti dugove on 07/10/2018 at 01:15

  Da li su obezbeđena sredstva da se saniraju troškovi ovih preduzeća, posebno za plate i doprinose?

  • Mr-Good on 07/10/2018 at 00:21

  A zašto visiš na portalu koji objavljuje vesti samo iz te bolesne sredine???
  Tvoja izjava po najviše govori o tebi samoj. …..

  • Ivan on 06/10/2018 at 01:10

  Svaka cast!! Svaka odluka vodi ka kvalitetnijem zivotu nasih gradjana!!!

   • Kiza on 07/10/2018 at 20:24

   Da li si siguran da nekvalitet može da gradi kvalite?
   Postoji narodna „Od go–na pita ne biva“.

   • Kiza on 07/10/2018 at 20:33

   Da li visim ili ne, moja stvar.
   Da ti skrenem pažnju, po_najviše se piše zajedno, pa ti vodi računa da ti komentari ne budu nepismeni i da se nebi svrstavao u isti koš sa nepismenim lokalnim vodjama.

  • Sanja on 05/10/2018 at 19:49

  Svaka cast ljude na ulicu sta vas briga nisu vasi roditelji, sto bi brinuli… Al onaj gore sudi na kraju gospodo draga…

  • sashko69 on 05/10/2018 at 18:30

  Naplatu parkiranja vršiće JKP Opštinska groblja?! Lele, kad se sad razmile grobari po gradu…

  • Mile on 05/10/2018 at 18:17

  Srecom pa sam pobegao iz ove rupe ali kad mi izadje ovako neka vest najezim se ko vam kroji sudbinu, bezite odatle braco…

   • Kiza on 06/10/2018 at 08:22

   Mile u potpunosti se slažem sa tobom, tako da sam i ja pobegla iz te rupe. Ne znam kako bih se snalazila u toj „Bolesnoj“ sredini.

Komentari su onemogućeni.