ОДРЖАНА 44. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На јуче одржаној, четрдесет четвртој седници Општинског већа, утврђен је предлог ребаланса буџета општине за 2019. годину. Укупни приходи овим ребалансом, заједно са пренетим и сопственим средствима из других извора, износе 1.248.633.898 динара.

На седници је утврђен предлог Одлуке о изменама Одлуке о утврђивању максималног броја запослених на неодређено време у јавном сектору општине Паланка за 2017. годину. Укупан број запослених на неодређено време је 509 што је за 167 мање од максимално утврђеног броја.Такође је утврђен и предлог кадровског плана општине, по коме је број запослених у општинској управи 142 на неодређено време и 13 на одређено време. Ове предлоге разматраће одборници на наредној седници Скупштине општине. Чланови Општинског већа утврдили су Предлог Одлуке о комуналномуређењу, Предлог Одлуке о погребној делатности, као и Предлог Одлуке о утврђивању просечнихцена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину натериторији општине Смедеревска Паланка.

На овој седници разматран је Локални акциони план засоцијално укључивање Рома и Ромкиња за период 2019-2021. године. Због Предлога ребалансабуџета на седници су разматране измене и допуне програма пословања јавних предузећа иустанова за ову годину. Прихваћени су приговори на предлог ранг-листе коју је утврдилаКомисија за доделу награда ученицима и студентима – младим талентима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzana-44-sednica-opstinskog-veca/