ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА ВЕЋА САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ПАЛАНКЕ И ПЛАНЕ

Већи део седнице Већа Самосталног синдиката општина Смедеревска Паланка и Велика Плана је протекао у разговору о актуелном проблему у фабрици Гоша ФШВ.

Председник ВСС Божидар Тодоровић је нагласио да је Штрајкачки одбор, без одлуке синдиката, ушао у штрајк. Инспекција рада је штрајкачима рекла да ће сносити последице незаконитог штрајка. Синдикат је онда донео одлуку и ушао у штрајк, одредио Штрајкачки одбор протеста и препустио да тај одбор надаље води штрајк. Тодоровић тврди да је овакав поступак радника погрешан и да води ка затварању фабрике.

Тодоровић се залаже да синдикати преузму ствар и да се преко централе у Београду поново контактира са Владом и председником Србије. Међутим Штрајкачки одбор се руководи неким својим правилима каже Тодоровић.

На седници се такође разговарало и о вишку радника у Јавним предузећима. Тодоровић је нагласио да су у синдикату свесни вишка, али и то да се морају решавати проблеми који из тога проистичу.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzana-7-sednica-veca-samostalnog-sindikata-palanke-i-plane/

2 comments

    • zikaa on 29/06/2017 at 19:58

    Gde god su oni pomaglai propalo do kraja skolovani strucnjaci…

    • Goran on 29/06/2017 at 11:47

    Bozooo, ne pomazi molimo te, kako si nam pomogao 2012.g. videli smo!

Komentari su onemogućeni.