ОДРЖАНА ДВАНАЕСТА СЕДНИЦА СО СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Седница Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана је данас у Великој сали Скупштине. Одборници локланог парламента донели су одлуке о предлогу Одлуке  о престанку коришћења непокретности Јавног предузећа „Паланка“ и преузимању наведених права од стране Општине Смедеревска Паланка, као и од предлогу Одлуке о покретању ликвидације над Јавним предузећем „Паланка“ у Смедеревској Паланци. Поред осталог, на дванаестој седници скупштине изгласан је предлог Одлуке о обезбеђивању јавног осветљења на територији општине.

Предлог Извештаја  о извршењу буџета општине Смедеревска Паланка за период јануар – септембар 2019. године детаљно је образложио Милан Тркља из одељења за финансије.

Донета је одлука и о Предлогу програма уређивања грађевинског земљишта, изградње  и одржавања комуналне инфраструктуре у општини, предлог измена програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине за 2019. годину.

Извештај о раду Општинског правобранилаштва за 2018/19 годину поднео је, као каже по први пут након 20 год. пред одборницима, Зоран Стојковац јавни правобранилац.

Одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка усвојили су извештај ликвидационог управника о спроведеном поступку ликвидације над Спортском организацијом Грдаски фудбалски клуб „Јасеница 1911“ у ликвидацији као и  предлог одлуке о окончању поступка ликвидације над Спортском организацијом  Градски  фудбалски клуб „Јасеница 1911“  у ликвидацији.

 Донета су решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈКП „Водовод“ за 2019. годину, доношење сагласности на измене ценовника ЈКП „Општинска гробља Смедеревска Паланка“ о коришћењу јавних паркиралишта.

Тачке о Доношење решења о разрешењу в.д. директора Центра за социјални рад  и именовању в.д. директора су овог пута изузете из Дневног реда, док  је донето решење о разрешењу в.д. директора Апотеке „Здравље“, Весне Манојловић  и именовању в.д. директора Александре Нарић.

Наставак заседања био је у знаку кадровских решења у школским одборима у образовним установама на територији наше општине, а оставку на мандат у локалном парламенту дао је одборник Радослав Симић због ступања на функцију у Kабинету председника општине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzana-dvanaesta-sednica-so-smederevska-palanka/

1 comment

    • Petar Pan on 01/11/2019 at 20:59

    Vojimjaoca

Komentari su onemogućeni.