ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ПОДУНАВСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Дана 05. децембра 2018. године у Смедереву, у седишту Подунавског управног округа одржана је седница Савета Подунавског управног округа.  Обзиром да Подунавски округ није имао начелника Округа од 15. јула 2016. године  и да  је од одржавања локалних избора ово била прва седница Савета Округа, извршено је конституисање Савета Подунавског управног округа у новом сазиву.

Савет Округа разматрао стање је  безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у 2018 години и констатовао је:

-Стање безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у свим сегментима из надлежности Полицијске управе у Смедереву  је задовољавајуће  и знатно повољније у односу на ранији период;

-Полицијска управа у Смедереву у целини је постигла добре резултате, боље у односу на прошлу годину. Смањен је број извршених кривичних дела, безбедност саобраћаја је у односу на прошлу годину боља, а сарадња са правосудним органима је на задовољавајућем нивоу.

Савет Округа закључио је:

  1. Усваја се Информацију о стању безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа за период  јануар – октобар 2018. године;
  2. Наставити са праксом одржавања састанака представника Полицијске управе у Смедереву са представницима локалних самоуправа Подунавског управног округа око разрешења питања који утичу на безбедност грађана у сваком погледу;
  3. Потребно је да локалне самоуправе интензивирају рад локалних савете за безбедност, уз констатацију да се само заједничким деловањем, знањем и ресурсима може успешно супротставити безбедносним изазовиима и створити безбедно окружење за све грађане;
  4. У циљу обезбеђења контроле саобраћаја обезбедити техничке услове за увођење видео надзора и других техничких средстава надзора на најпрометнијим саобраћајницама и путевима на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа, посебно на територији општина Смедеревска Паланка и Велика Плана, где су честе саобраћајне незгоде и несреће.

Седници су присустваовали Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник  општине Велка Плана и Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.

Седници су испред Полицијске управе у Смедереву присуствовали Дејан Поповић, начелник Полицијске управе у Смедереву, Боривоје Констадиновић, начелник Полицијске станице у Великој Плани и Весела Јанићијевић, начелник Полицијске станице у Смедеревској Паланци.

Седницом је председавао  Небојша Павловић, начелник Подунавског управног округа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzana-sednica-saveta-podunavskog-upravnog-okruga/