ОДРЖАНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ КОЊИЧКЕ ТРКЕ У ЛОЗОВИКУ ЗА ПЕТРОВДАН

У Лозовику код Велике Плане одржане су традиционалне коњичке касачке трке. Победник главне трке „Општина Велика Плана“, у којој су се на стази дугој 1.600 метара надметала грла старија од три године је дорат Ironwill Александра Пашића из Милошевца, са возачем сулки Дејаном Петровићем, и временом од један минут, 17 секунди и 41 стотинком.У драматичном финишу Ironwill је претекао најуспешније касачко грло у Србији у 2017. години дората Bea Kievitshof Зорана Тасића из Ниша, са возачем Зораном Тасићем, док је треће место припало доруши Divi Du Tijas власништво Младена Богдановића из Милошевца, а сулке је возио Радомир Богдановић.

Најнеизвеснија борба виђена је у трци „Лозовик“ за сва грла од три године и старија са зарадом до 5.000 евра, у којој је победника одлучио фото-финиш. Са временом од један минут 18 секунди и једном стотинком победила Claira De Lune, власништво Тијане Војиновић из Чачка, са возачем Срђаном Јовином. Четрдесет једну стотинку касније на циљ је стигао Son Of The Road Топлице Радовановића из Трновча, који је и јахао свог дората, док је треће место припало кобили Jessie, чији је власник Владан Пашић из Милошевца, са јахачем Дејаном Петровићем.

Победник надметања у првој трци „Бајоне“, са грлима чија је зарада до 370 евра, је алат И Топчидер Андрије Нешовића из Београда, са возачем Лазаром Симићем. У трци „Carl Crown“ (грла од три године и старија, са зарадом до 1.000 евра) на циљ је прва стигла Алегра Р.С. власништво Горана Стаменковића из Старчева, којом је управљао власник, док је у трци „Петровдан“ (за грла чија је зарада до 2.000 евра) победио дорат Worthy JackЂорђа Ненадовића из Селевца, са возачем Миланом Ненадовићем.

Србија данас

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/odrzane-tradicionalne-konjicke-trke-u-lozoviku-za-petrovdan/