ОКОНЧАНИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ НА ФАКУЛТЕТИМА, НАЈТРАЖЕНИЈИ ФОН, ПСИХОЛОГИЈА, МЕДИЦИНА…

Пријемни испити на скоро свим државним факултетима су окончани, а већина је већ објавила и прелиминарне резултате. Они који нису, имају рок до уторка по подне, а коначне ранг-листе сви факултети објавиће до краја следеће недеље.

Огромна навала била је на Факултету организационих наука, затим на психологији, медицини, фармацији… На неке факултете, међутим, пријавила се једва половина од одобрене квоте. Нпр. на Рударско-геолошком у Београду пријавила су се 163 заинтересована за 316 места, на Пољопривредном 517 за 895, на Шумарству 187 за 345, Факултету за физичку хемију 53 за 100…

Најгора ситуација је на Техничком факултету у Бору, где се пријавило 76 заинтересованих за 240 места. Ништа боље није ни у Новом Саду. Ту је доста слободних места остало на Технолошком, Правном, Грађевини, Педагошком, Техничком факултету „Михајло Пупин“ и Учитељском факултету на мађарском језику.

Упис кандидата у првом уписном року на највећем, Универзитету у Београду, мора бити завршен до 17. јула, а већ следећег дана Универзитет ће имати извештај о слободним местима за други уписни рок, за који пријаве почињу 2. септембра.

Новости

Фото:ФОН

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/okoncani-prijemni-ispiti-na-fakultetima-najtrazeniji-fon-psihologija-medicina/