ОМОГУЋЕНА ПРОВЕРА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ПРЕКО МОБИЛНОГ

Сви порески обвезници од данас, путем мобилне апликације Моја ЛПА (локална пореска администрација), могу да сазнају стање пореза на имовину за територију целе Републике Србије. Апликација Моја ЛПА је бесплатна и доступна је и за Андроид и иОС кориснике, саопштила је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Путем мобилне апликације Моја ЛПА омогућен је упит стања за порез на имовину коришћењем корисничког имена и лозинке, а захтев за доделу корисничког имена и лозинке порески обвезници лично могу поднети у надлежној локалној пореској администрацији (ЛПА). Уколико је лице обвезник у више локалних пореских администрација, налог је довољно отворити само у једној. Препорука физичким лицима приликом отварања налога је да се обрате локалној пореској администрацији по месту пребивалишта, а правним лицима по месту седишта.

Пуштањем у рад Портала јединственог информационог система локалне пореске администрације lpa.gov.rs почетком ове године, грађанима, привреди и држави омогућено је да на клик дођу до информација о свом порезу на имовину и другим изворним јавним приходима, да поднесу пријаву за утврђивање пореза на имовину физичких и правних лица, као и да изврше електронска плаћања насталих обавеза.

Погодност електронског подношења пријаве за утврђивање пореза на имовину нарочито значи правним лицима, јер сваке године морају да понављају овај поступак. Такође, захваљујући Порталу ЛПА грађани који живе у иностранству могу на лак, брз и бесплатан начин да провере своје пореске обавезе и измире их са било које тачке земаљске кугле.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/omogucena-provera-poreza-na-imovinu-preko-mobilnog/