ОНЛАЈН КУПОВИНА: НАЈТРАЖЕНИЈИ РАЧУНАРИ, АЛИ И СТВАРИ ЗА КУЋУ

У појединим продавницама техничке робе од увођења ванредног стања због епидемије корона вируса онлајн продаја је повећана за 50 одсто, а највећи раст бележи продаја рачунара, ИТ опреме и гејминг конзола, док су се на листи најбоље продаваних производа нашли и апарати за негу и улепшавање.

У Народној банци Србије кажу за Танјуг да се очекује да ће електронска трговина у првом тромесечју у појединим привредним гранама показати раст, док ће у некима бити у паду, што је сасвим очекивано у датим околностима.

За сада техничка роба има највећу прођу, а у великим продавницама намештаја и других ствари за кућу кажу да потрошачи онлајн купују ствари које су им потребне како би реорганизовали и опремили свој дом за период изолације, па су тако највише заинтересовани за столове, столице, душеке и постељине.

У Техноманији повећану тражњу за рачунарима и ИТ опремом објашњавају углавном чињеницом да многи послодавци организују за запослене рад од куће.

За Танјуг у НБС наводе да ће прецизне информације о броју и вредности трансакција куповине роба и услуга на интернету имати по анализи релевантних података које ће Народној банци Србије доставити банке.

Наводе да ће тада имати званичне податке о броју плаћања безготовинским путем, међу којима су и подаци о трансакцијама платним картицама и електронским новцем за куповину робе и услуга преко интернета.

Прецизирали су да НБС располаже подацима о трансакцијама интернет куповине робе и услуга која је извршена платним картицама или употребом електронског новца, али не и подацима о интернет куповини која је извршена на други начин, на пример плаћање поузећем и слично.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/onlajn-kupovina-najtrazeniji-racunari-ali-i-stvari-za-kucu/