ОНЛАЈН МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У НОВОМ САДУ

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду ове године се због епидемиолошке ситуације по први пут одржава онлајн, а сви програми су доступни од 14. до 18. децембра на платформи еxпоонлине.рс. Сајам је данас онлајн отворила председница Владе Србије Ана Брнабић.

У онлајн обраћању, Брнабић је истакла да је 2020. година најбоље до сада показала значај пољопривреде и прехрамбене индустрије.

„Поносна сам што је Србија била једна од ретких земаља која је на почетку пандемије била земља која ни у једном тренутку није имала несташице хране и прехрамбених производа“, рекла је Брнабић.

Због тога је премијерка захвалила свим пољопривредним произвођачима и прехрамбеној индустрији, што су, каже, били спремни и успели да упркос таквим околностима покажу жилавост и отпорност.

Брнабић је навела да Србија не само да није имала несташице хране, већ управо супротно, била је у могућности да помогне другима, који су у том тренутку имали несташице.

Посредством платформе  www.expoonline.rs. моћи ће да се повежу компаније, институције и појединци.

До петка се на Сајму представља више од 180 излагача из осам земаља, међу њима и 30 одгајивача стоке, као и добитници признања „Најбоље у 2020“, освојених на оцењивању квалитета производа. Планирано је и онлине ће бит одржано више од 50 догађаја – вебинара, семинара, презентација. Могуће је организовати и Б2Б састанке.

Неће изостати ни Поклон игра.

Домаћини су Новосадски сајам и Град Нови Сад. Земља партнер Пољопривредног сајма је Чешка Република, Генерални спонзор Kомпанија Генерали Осигурање Србија, Златни спонзор је Алдахра. Снажан ослонац Новосадском сајму у организовању Пољопривредног сајма су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Покрајинска влада. Дародавац у Поклон игри је Kомпанија KИТЕ ДОО.

Сајам траје до петка, 18. децембра. Сви који желе да га посете требало би прво да се региструју. Регистрација је бесплатна.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/onlajn-medjunarodni-poljoprivredni-sajam-u-novom-sadu/