(ВИДЕО) ОПШТИНА ПАЛАНКА ДОНИРАЛА РАЧУНАРЕ И ОПРЕМУ ДЕЧИЈЕМ ДИСПАНЗЕРУ И НАЈАВИЛА ПРЕСЕЉЕЊЕ У НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ

Општина Смедеревска Паланка је донирала Школском и Дечијем диспанзеру Дома здравља у Смедеревској Паланци 12 рачунара, монитора  и штампача.

„Наша рачунарска опрема је застарела и зато смо се обратили општини као оснивачу, а председник Никола Вучен је схватио проблематику и обезбедио нам је 12 нових комплетних рачунара који ће свакако олакшати рад Дечијег и Школског диспанзера,“ рекла је између осталог директорка Дома здравља Ивана Ђурђевић Старовић.

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен је истакао да је општина препознала потребу за новијом рачунарском техником у Школском и Дечијем диспанзеру како би лечење наших најмлађих суграђана текло без проблема.

– Пронашли смо начин како да помогнемо и запосленима у здравству, али и пацијентима, да што брже и квалитетније добију здравствену заштиту. Овде се лече деца и ту нема препрека и баријера, и сви тога морамо да будемо свесни. Деца морају да буду приоритет. У плану је измештање дечијег и школског диспанзера као и саветовалишта у друге просторије. Наиме, реч је о простору Градске апотеке. Радимо на изради пројекта. Уз помоћ Владе Републике Србије и ангажовањем нас у локалној самоуправи који смо и иницијатори ове идеје, планирамо да следеће године реализујемо премештање у нове просторије. Просторије садашњег Дечијег и школског диспанзера дуго нису саниране , а услови за рад у постојећем простору, у који долазе деца, нису задовољавајући, рекао је Вучен.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/opstina-palanka-donirala-racunare-i-opremu-decijem-dispanzeru-i-najavila-preseljenje-u-nove-prostorije/