ОПШТИНА ТОПОЛА ОБЕЛЕЖИЛА МАЛУ ГОСПОЈИНУ СЛАВУ ЦРКВЕ И ОПШТИНЕ

Литургијом у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду, у суботу 21. септембра, отпочела је слава и Дан Општине Топола Мала Госпојина. Литургију је служио  Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва.

Након литије која је ишла улицама Тополе, славски колач пресечен је испред зграде Општинске управе.

У сали  биоскопа одржана је свечана седница Скупштине општине Топола. Присутнима се обратио председник СО Топола Драган Јовановић, који се осврнуо на активности локалне самоуправе које су се одвијале у овој години.

„Огроман труд и радове смо уложили у путну инфраструктуру, али бих истакао неколико кључних радова као изградња Дом здравља, капитална инвестиција вредна око 75  милиона динара која се комплетно финансира из локалног буџета. Грађани ће моћи на једном месту да добију комплетну здравствену заштиту. Политички не морамо мислити исто али кад су овако значајне капиталне инвестиције које се тичу наше општине морамо имати исти правац и смер. Морамо изградити још производних капацитета за прераду пољопривредних производа, јер цене у воћарству више не иду сељацима на руку. Једну фабрику за прераду воћа отворићемо већ следеће године, циљ нам је да нашу робу можемо да прерадимо“ – истакао је Јовановић.

Председник општине Топола Драган Живановић уручио је повеље и захвалнице најзаслужнијим грађанима општине Топола.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/opstina-topola-obelezila-malu-gospojinu-slavu-crkve-i-opstine/