ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ ГОСТУЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Основна школа „Радомир Лазић“ добила је позив за гостовање у Републици Српској са представом „ТАМО ДАЛЕКО на Крфу и Виду“.

Гостовање је заказано за 16. децембар 2016. године и биће одигране две представе у Сребреници (у Средњошколском центру) и у Братунцу (у Дому културе). Овим путем наша школа се захваљује општини Смедеревска Паланка на обезбеђеном превозу, а Полицијској управи у Смедеревској Паланци која нам је изашла у сусрет око издавања пасоша за наше ученике. Требало би нагласити да је иницијатор овог гостовања госпођица Сања Стевановић, наставница руског језика у ОШ „Вук Караџић“ у Братунцу, и Радован Петковић, директор Дома културе у Братунцу.

 
„ТАМО ДАЛЕКО на Крфу и Виду“ представља мултимедијално-играно-сценски приказ најтежег периода Великог рата за Србију пратећи временски период од Светог Ђурђица 1915. године, приказујући страхоте страдања на Крфу и Виду, па до припрема за повратак у Отаџбину и поход на Кајмакчалан. Сценарио је настао адаптацијом више књижевних и историјских дела попут дела Бранислава НушићаДанка ПоповићаМилована Витезовића и др. Главне улоге поверене су најстаријим и најискуснијим ученицима где доминирају ликови Милутина и краља Петра Карађорђевића.У овом приказу учествује 15 ученика. Адаптацију текстова и режију потписује дипломирани историчар Дамир С. Живковић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/os-radomir-lazic-gostuje-u-republici-srpskoj/