ОТВОРЕНИ КАФИЋИ И РЕСТОРАНИ КРЕНУО И ГРАДСКИ ПРЕВОЗ У ПАЛАНЦИ

Ресторани и кафићи, као и јавни градски превоз, од данас, 4. маја поново раде, уз одређене мере заштите у циљу спречавања ширења вируса корона. Ресторани ће морати да избаце посуде за заједничку употребу попут кечапа, сенфа или сланика. Особље ће носити визире, маске, рукавице. Дезинфиковаће се простор, кваке и столови после сваког госта.

Паланачки кафићи су од јутрос отворени и колико смо видели нема превеликог интересовања, још увек. По столовима стоје средства за дезинфекцију, конобари носе маске и рукавице, али гости су ретки, а томе можда доприноси и прохладно и ветровито време.

Гости неће бити у обавези да носе маске, али само док седе за столом, приликом доласка и одласка, наручивања, преузимања, плаћања на пулту, коришћења санитарних просторија, маске су обавезне. Пожељно је плаћање картицом, а у супротном и пре и после узимања готовине конобари ће морати да дезинфикују руке.

Број места у локалу биће сада ограничен на три и по квадрата један човек. Ако не могу да обезбеде потребну дистанцу, угоститељи ће морати да поставе физичке баријере које ће делити простор између столова.

Подсетимо да су паркови и шеталишта отворени од прошле недеље, док ће тржни центри своја врата отворити 8. маја.

У Паланци градски аутобус Ласте поново вози, али је за све путнике обавезно ношење маски и рукавица. Такође, аутобуси неће возити током целог дана, већ по овом реду вожње: Са Kолоније: 05.30 , 6.30, 7.30, 13.30, 14.30, 15.40. Са Чубуре: 06.20,15.35. Са Kисељака: 06.00, 07.00, 13.00, 14.10, 15.15

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/otvoreni-kafici-i-restorani-krenuo-i-gradski-prevoz-u-palanci/