ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ У ПРЕФЕРАНСУ

Овог четвртка, после пет одиграних кола, завршено је Отворено првенство Смедеревске Паланке у преферансу које је организовао Преферанс клуб ЈАСЕНИЦА, у сарадњи са рестораном КРАЉ.

Учешће на овом турниру, који је трајао пет седмица, узело је 30 играча, изузетног знања и високог рејтнга, из Велике Плане, Младеновца, Смедерева, Пожаревца и Смедеревске Паланке.
 После неизвесне и, надасве, фер борбе за висок пласман, победу на првенству и прво место освојио је Дејан Алексендрић, из Младеновца, са 16,1 поеном, друго место заузео је Славољуб Васић, из Смедеревске Паланке 15,6, док је трећи био Бобан Мицић из Симићева и 13,2 поена.
Осим такмичарског дела, ова манифестација ће остати запамћена по изузетно пријатељском односу играча из различитих градова, фер борби и џентлменском понашању, које је промовисано у изворном облику ове карташке игре. У складу са тим приципом, организатор је тројицу првопласираних играча наградио, пехарима и дипломама.
На иницијатву учесника, ПК ЈАСЕНИЦА се обавезао да организује, на овај начин, још једно првенство крајем године. У међувремену ће Клуб организовати нетакмичарске партије и мечеве, који могу да пређу у неки облик  екипног надметања тимова, састављених по слободном избору, без обзира на територијалну припадност.
Н.В.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/otvoreno-prvenstvo-smederevske-palanke-u-preferansu/