«

»

сеп 11 2017

Štampati ovo Чланак

ОВЕ НЕДЕЉЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВЕЗИВАЊА ПОЈАСЕВА

На територији целе Србије од 11. до 17. септембра спровешће се акција кажњавања возача који не везују појасеве, као и оних који не превозе децу на правилан начин, најавио је начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов.- То ћемо спровести уз помоћ Агенције за безбедност саобраћаја, која ће у том периоду емитовати спотове на нашим медијима, како би број возача који користе сигурносне појасеве, како на предњим, тако и на задњим седиштима, био много, много већи – рекао је Арсов, сигуран да се на тај начин може смањити и број погинулих и повређених у саобраћајним незгодама.

Од ове године МУП је и званично члан Међународне организације саобраћајних полиција – ТИСПОЛ-а, каже Арсов и најављује акцију „Едвард“ 21. септембра, дан када ће добар део полиције бити на улицама и када ће покушати да, као и прошле године, организују да ниједна особа тога дана у Србији не страда.

– Ове године, као званични чланови ТИСПОЛ-а, пустићемо и спот, у нади да се што више људи укључи како би се тог дана прошло без погинлих у саобраћајним незгодама – рекао је Арсов.

Иако се у Србији последњих година бележи смањење броја страдалих људи у саобраћају, наша земља је и даље изнад европског просека са 84 погинулих на милион становника годишње.

Извор Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ove-nedelje-pojacana-kontrola-vezivanja-pojaseva/

1 comment

  1. hegel

    Na slici vidimo policajca kako se u sačekuši krije iza drveta. Tipično za njih.

Komentari su onemogućeni.