ОВЕ ЗИМЕ БЕЗ НОВОГОДИШЊЕ РАСВЕТЕ ?

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, се огласио поводом предстојећих Новогодишњих празника, са једним обавештењем грађанима Паланке и уједно и молбом онима који имају могућности и идеје да део Новогодишње атмосфере пренесемо и код нас.  Претходних година главна улица је била некако украшена што је углавном доводило до опречних мишљења о изгледу и квалитету расвете. Имајући у виду економске могућности наше општине, да не би долазили у ситуацију да се многи подсмехују јефтином осветљењу председник општине се обратио на овај начин свима који желе да се укључе у ову акцију.

Поштовани суграђани,

Желео бих да вас обавестим да, упркос свом труду и покушајима, ипак нисмо успели да обезбедимо адекватну новогодишњу расвету.

Помоћ смо тражили на више страна, међутим, безуспешно. Обзиром на генералну ситуацију у нашој општини и приоритете којих има више, просто нисмо у могућности да тренутно издвојимо средства и за те намене.

Свесни смо сви да оно што је претходних година представљало новогодишњу декорацију просто није било репрезентативно, уз дужно поштовање свих.

Желео бих да овим путем позовем све грађане да се укључе и дају неку идеју како бисмо то могли да решимо.
Посебну молбу бих упутио локалним привредницима, приватним и угоститељским радњама, локалним функционерима и свим људима који су у могућности да помогну у обезбеђивању средстава за набавку макар и једне, али вредне декорације која ће служити и наредних година и остати у граду.

Сваки предлог је добродошао, молим све да се укључе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ove-zime-bez-novogodisnje-rasvete/

3 comments

  • Јоцић Невена on 10/12/2018 at 10:52

  Никада ни за шта нема новчаних средстава. А где су? Ако сте председник општине онда обављајте послове који су Вам у опису радног места, а набавка расвете за Нову Годину јесте Ваш посао.
  Све се може уз мало труда и рада. Мада чињеница је да сте мало закаснили око решавања питања расвете за Нову Годину јер су сви градови у Србији већ увелико окићени.
  Ево мог предлога: 1. Узмите телефон у руке и почните да позивате све председнике општина, а највише Београдске, јер сигурно постоји нека стара расвета коју они више неће користити, с’ обзиром да Београд сваке године добија доста нове расвете и украсе, па можда имају неки стару расвету или украсе који су функционални, а више им нису потребни. 2. Будите пример другима и сами приложите одређени новчани износ за расвету од Ваше плате, не мора бити енормно висок, већ нека пристојна цифра. Такође свим одборницима наложите да од својих плата приложе од 500 до 1000 динара за расвету, и биће новца више него довољно да се град лепо окити. 3. С’ обзиром да сте члан владајуће странке, затражите од СНС-а да вам додели нека средства за наведену намену. 4. Прошлогодишња јелка и није толико лоша само јој фали мало зеленила и по који накит.
  Дакле најлакше је рећи: „НЕМА ПАРА“, „НЕ МОЖЕ“, “ НЕ ЗНАМО ШТА ДА РАДИМО“, и сл. Све се може, само је потребна упорност, иницијатива, жеља и рад.
  Ако неко има e-mail председника нека ми напише у коментару да му пошаљем све горе наведено.

  • Srdjan on 08/12/2018 at 19:35

  A evo jos jedna predlog, s obzirom da ste vise od pola mikulje posekli, pa secni te i jednu jelu i kupite ukrase za 5 hiljada dinara ili nemate ni tih 5 hiljada? 🙂

  • srdjan on 08/12/2018 at 19:31

  Kako da resite? Pa lako, to sto ste trpali u dzepove malo odvojite za rasvetu… ne kazem da date sve iz dzepova sto ste pokrali samo mali deo za neki ukras tako da ce svi biti srecni 🙂

Komentari su onemogućeni.