ОВО СУ ВОДНЕ ЈЕДИНИЦЕ НА КОЈИМА СУ СРБИЈАВОДЕ ПРОГЛАСИЛЕ ВАНРЕДНУ ОДБРАНУ ОД ПОПЛАВЕ

Река Јасеница 23. јун око 13 часова.

ЈВП „Србијаводе“ у складу са актуелним прогнозама и упозорењима које су издате од стране Републичког хидрометеоролошког завода о очекиваним обилним падавинама на западу и југо западу Србије и услед наглог пораста водостаја, проглашава ванредну одбрану од поплава на Водној јединици „Ибар- Краљево, Нови Пазар“.

Осим на овом подручју, у току јучерашњег дана ванредна одбрана од поплава је проглашена и на водним јединицама „Дрина- Лозница“, „Колубара- Ваљево“, „Западна Морава-Чачак“, „Јасеница- Смедеревска Паланка“ које су у надлежности ЈВП „Србијаводе“.

Водостај реке Јасенице је са неких 63 цм. колико се кретао током целог месеца, порастао за метар и сада је 163 цм. што не представља опасност, река је још увек у кориту и има довољно простора за проток воде, поготово што ће пдавине ускоро престати, тако да нема реалне опасности у овом тренутку. Такође је и Кубршница надошла али је то заиста благ пораст да би се осетили угрожено.

Све службе ЈВП „Србијаводе“ и надлежних водопривредних предузећа су на терену са тешком механизацијом и предузимају интервентне радове у циљу ванредне одбране. Такође, у координацији са локалним самоуправама и Сектором за ванредне ситуације, предузете су све неопходне активности и координисане акције поделе џакова као и постављања мобилне опреме.

Кубршница

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ovo-su-vodne-jedinice-na-kojima-su-srbijavode-proglasile-vanrednu-odbranu-od-poplave/