ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА ИСПУНИЛА КВОТУ ЗА УПИС ДРУГЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ИНФОРМАТИЧАРА

Данас су осмци, који су конкурисали за специјално ИТ одељење у Паланачкој гимназији, имали пријемни испит, који је одржан у Смедереву.

Како смо незванично сазнали тест је прошло 17 ученика што је довољан број да се формира ИТ одељење у Паланачкој гимназији.

Подсећамо да је ИТ одељење уведено у Паланачку гимназију од прошле године и да ће ово бити друга генерација ученика која ће учити информатику у гимназији.

Број специјализованих ИТ одељења је повећан у току прошле школске године скоро пет пута, на 44 одељења у 36 гимназија широм Србије. Овај раст броја одељења је омогућио да више од 800 ученика похађа наставу у специјализованим ИТ одељењима и тиме повећа компетенције из рачунарства и информатике.

Одељења ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику један су од начина на који образовни систем настоји да одговори на потребе тржишта рада. Специјалистичким образовањем средњошколаца који имају изражене дигиталне компетенције повећава се квалитет студената ИТ смерова различитих факултета.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacka-gimnazija-ispunila-kvotu-za-upis-druge-generacije-informaticara/