ПАЛАНАЧКА КОШАРКАШИЦА ИВАНА КАТАНИЋ ШЕСТА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ СА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ СРБИЈЕ

Женска У20 репрезентација Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, заузела је шесто место на Европском првенству које се данас завршава у Клатову (Чешка). У последњем мечу на шампионату, изабранице селектора Милоша Павловића, у дуелу за пето место, поражене су од селекције Шпаније. Осетио се умор у редовима нашег младог тима, што је доста утицао на данашњи пораз који никако не може да баци сенку на врло добар утисак које су српске репрезентативке оставиле у Клатову: Србија У20 –Шпанија У20 55:74 (11:23, 11:15: 13:16, 20:20).

Репрезентација Шпаније наметнула је свој ритам од самог старта и већ у седмом минуту дошла двоцифреног вођства 15:5, које је задржала и до краја прве четвртине – 23:11.  У наставку дуела српске репрезентативке су успеле да успоставе равнотежу и бољом одбраном донекле зауставе атаке ривалки. Ипак, после првог полувремена наш млади тим је и даље био у приличном заостатку – 38:22.

Утакмица је дефинитивно решена у трећој четвртини. Осетио се умор у редовима нашег младог тима, није било енергије која их красила на претходним мечевима, што је снажна селекција Шпаније искористила до дође до недостижног вођства на истеку 30. минута – 54:33. Српске кошаркашице су најбоље одиграле последњу четвртину, биле потпуно равоноправне и избориле се за частан пораз – 74:55.

СРБИЈА У20: Катанић 5,  Јелић 9,  Димитријевић 2, Вуловић, Зукановић 4, Турудић 15, Јаковљевић 2, Јанковић 7, Стојић, Олић, Ђорђевић 11, Наумчев.

Izvor KSS.RS

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacka-kosarkasica-ivana-katanic-sesta-na-evropskom-prvenstvu-sa-reprezentacijom-srbije/