ПАЛАНАЧКА ПРЕДСТАВА „ПАПИРНИ“ НАСТУПА НА ФЕСТИВАЛУ ЕКОЛОШКОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

У Бачкој Паланци ће од 23. до 26. августа бити одржан 24. Фестивал еколошког позоришта за децу и младе.

Под слоганом „Машту на власт“, овогодишње издање ФЕП-а доноси бачкопаланачкој публици представе из Србије, Хрватске, Турске и Русије. Током четири дана Фестивала, у сали Градског биоскопа, наступиће шест професионалних позоришних трупа у такмичарском програму међу којима је и „ПАПИРНИ” Kултурног центра Смедеревска Паланка и градског позоришта Сцена Лутка, Смедеревска Паланка, затим су ту и „СЕМЕ ЦРВЕНЕ ШЉИВЕ” позоришта Тарла Фареси из Измира (Турска), „ТОНKА БОНТОНKА”, градског казалишта – Сцена Горица из Велике Горице (Хрватска), „ПРВА ПРИЧА”, позоришта „Точка на И“ из Загреба (Хрватска), „ЗООТЕKА”позоришта Пинокио из Београда (Србија),  (Србија) и „МАЧKА, ДРОЗД И ПЕТАО” Центра за савремену драматургију из Екатеринбурга (Русија), по избору селекторке Тијане Грумић.

”ПАПИРНИ”, културног центра Смедеревска Паланка и градског позоришта Сцена Лутка, Смедеревска Паланка, (Србија) аутора и редитеља Павла Јозића. Луткарска представа ‘’Папирни’’ једина је луткарска представа овогодишње селекције, а важно је истаћи и то да су, у духу еколошког тематског оквира ФЕП-а, лутке које се у њој користе прављене искључиво од папира. Осим што је луткарска, представа је такође и невербална те нам пружа прилику да кроз један, такорећи пантомимско-луткарски израз приближи причу о одрастању и сазревању двоје људи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacka-predstava-papirni-nastupa-na-festivalu-ekoloskog-pozorista-za-decu-i-mlade/