ПАЛАНАЧКЕ ДВЕРИ ПОВОДОМ СТЕЧАЈА У ГОШИ

Након увођења стечаја у ФШВ „Гоша“ у Смедеревској Паланци, више од 300 породица остаје без икаквих прихода. Влада Србије се ангажовала да помогне Агракоровим фирмама да не оду у стечај, док је „Гоша“ заједно са Смедеревском Паланком „пуштена низ воду“.

У Смедеревској Паланци је при крају још једна тужна прича о “успесима” послепетоктобарске привредне политике приватизације друштвених фирми по највишим стандардима Европске уније, а такође и о успесима СНС-а који већ 5 година храбро корача утабаним стазама економског  пропадања Србије, што је најбоље видљиво на примеру ФШВ „Гоша“.

Наиме, у петак 17.11.2017. стечајни управник Фабрике шинских возила “Гоша” Аца Митић је одмах по преузимању дужности и ступања у посед  радницима саопштио да од понедељка више не долазе у фабрику. Исцрпљени вишемесечним непримањем плата, запослени га у томе нису спречили.

Једина константа привредних “успеха” актуелне власти су стечаји, откази, беспарица, глад, безнађе …

Почетком године један радник ФШВ „Гоша“ се обесио  измучен  беспарицом, глађу и непостојањем перспективе да се стање промени. Радници „Гоше“ су после тог трагичног случаја почели са штрајком и протестима који су на крају за последицу имали да фирма одлази у стечај, а радници остају без посла и без прихода да исхране своје породице.

Смедеревска Паланка је тако добила више од 300 породица које су без прихода и без перспективе да нађу посао у општини оптерећеном милијардама динара обавеза из претходног периода недомаћинског пословања општином.

Све ово говори о  неспособности  владајуће коалиције да се ухвати у коштац са нагомиланим проблемима у свим сферама друштва.

Двери постављају питање министру привреде, Горану Кнежевићу, ко стоји иза фирме „AA Konsalting kapital“ која је покренула стечај ФШВ „Гоша“ и која је основана пре свега 2 месеца? Цео случај буди сумњу у криминалне радње јер је опште познато да је „Гоша“ имала уговорене послове који би омогућили опоравак фабрике.

Српски покрет Двери неће ћутати на монтирани стечај који је раднике отерао на улицу, а њихове породице оставио без основних средстава за живот. Подржавамо протест радника „Гоше“ испред зграде Председништва Србије, јер се у тој згради налази човек који је креатор тренутног хаотичног стања у земљи и доносилац одлука на које више не сме да се ћути.

Општинска организација Двери у Смедеревској Паланци

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacke-dveri-povodom-stecaja-u-gosi/