ПАЛАНАЧКИ ДМ ИНВЕСТ ПОЧИЊЕ ГАСИФИКАЦИЈУ МЛАДЕНОВЦА

Општина Младеновац ће до краја јануара са Србијагасом потписати уговор о изградњи гасовода на делу територије ове локалне самоуправе, на који би могло бити прикључено око 9.000 корисника, сазнају Новости.

На последњој седници Скупштине ГО Младеновац, одборници су усвојили Програм гасификације, у оквиру ког ће бити изграђена дистрибутивна мрежа и девет мерно – регулационих станица у насељима Пружатовац, Иванча, Kораћица, Врбица, Рабровац, Велика Kрсна, Дубона, Шепшин, Влашка.

Према програму, пројекат гасификације ће реализовати Србијагас и фирма за грађевинарство и инжењеринг ДМ Инвест из Смедеревске Паланке. Вредност пројекта још није позната, а у образложењу одлуке наводи се да ће радници ДМ Инвест извести радове по систему „кључ у руке“.- Ово предузеће извело би радове на гасификацији дела територије Младеновца по систему „кључ у руке“ са обавезом да предфинансира радове по условима Србијагаса, а без учешћа Општине Младеновац у финансирању – пише у објашњењу. – Изградњом гасоводних објеката за дистрибуцију природног гаса на овој територији, стекли би се услови за активирање нових привредних активности, пре свега страних и домаћих инвестиција.

До сада је гасификовано пет насеља у централном делу општине Младеновац и гас је добило око 4.000 домаћинстава. Око 80 одсто територије, која обухвата већа насељена места на самом рубу општине – Велика Kрсна, Велика Иванча и Јагњило, са више од 9.000 потенцијалних корисника није покривено гасном мрежом.

Извор: Грађевинарство

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacki-dm-invest-pocinje-gasifikaciju-mladenovca/

1 comment

    • Нестор on 22/01/2019 at 06:07

    Ово је лепа вест, да се паланачка привреда упосли. Него шта је бре са гасификацијим Паланке???

Komentari su onemogućeni.