ПАЛАНАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА ПРЕМЕШТА КОВИД АМБУЛАНТУ НА КОЛОНИЈУ

Ковид амбуланта ће од 10.05.2020, због боље организације рада Дома здравља и бољег пружања здравствене заштите пацијентима бити на Kолонији у простору дечијег диспанзера.

Kонтакт телефон је и даље 317-209 за све информације везано за тестирање и прегледе пацијената сумњивих на Covid-19.

Према информацијама из Министарства здравља, ковид амбуланте при домовима здравља наставиће да раде за све оне који имају респираторне инфекције и тегобе – дакле, сви пацијенти ће се тамо прво јављати како би се проценило да ли је у питању корона вирус или нешто друго уколико имају овај симптом.

Оно што ће радити дуже, према речима Министарства здравља то су амбуланте у домовима здравља намењене за све остале болеснике – првенствено за дизање упута и хитне случајеве.

Након укидања ванредног стања домови здравља ће радити нормално, као и пре ванредног стања до 20 сати. Хитни случајеви ће долазити без заказиваја, а остали уз заказивање прегледа код изабраних лекара, казали су из Министарства здравља.
Оно што је још увек непознаница јесте када ће се почети у потпуности са таквом праксом, али према њиховим речима, требало би и секундарни и терцијарни центри ускоро да ослобађају своје капацитете за друге болеснике. Лекари опште праксе још увек нису обавештени како ће се радити у наредном периоду, што кажу да је разумљиво, будући да има још доста пацијената по ковид болницама.

Оно што је најважније, и даље се захтева од пацијената који долазе у регуларне здравствене центре да се придржавају свих мера заштите како би се предупредило поновно ширење корона вируса.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacki-dom-zdravlja-premesta-kovid-ambulantu-na-koloniju/