ДУХОВНИ ДУЕТ „АНГЕЛИКА“ СНИМИО ПРВИ АЛБУМ

У кругу Манастира Светог Архангела Гаврила Пиносава, у Кусатку, са благословом игумана манастира, оца Петра Драгојловића, ових дана снимљен је, аудио и визуелно (као донација манастиру од стране једног музичког уредника), први музички албум дуета ,,Ангелика“, кога чине чланице манастирске певнице – Марина Угриновић и Наташа Миљевић. 

Овај дует гаји наш традиционални звук и бави се певањем и компоновањем богомољачких, црквених и етно песама, као и промоцијом песама нама братских народа – Руса, Грка и др. Такође, на овом албуму присутне су и две ауторске песме о Белом Анђелу – Светом Аргангелу Гаврилу, за које су текстове написали отац Петар Драгојловић и Наташа Миљевић, док је музику и аранжмане за обе песме компоновала Марина Угриновић. И ове песме такође изводе чланице овог дуета.

У изгледу је већ, у наредном периоду, рад на новим ауторским композицијама из овог опуса.

Промоција првог албума дуета ,,Ангелика“ заказана је за 9. децембар ове године, у Београду, као музичка илустрација дивних и поучних беседа игумана Пиносаве, оца Петра. 

Фотографије приказују сам манастир и његово окружење, оца игумана и неке од кадрова са снимања музичког материјала за први албум овог дуета.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacki-duet-angelika-snimio-prvi-album/