PALANAČKI LJUBITELJI ROKA ODUŠEVLJENI OPROŠTAJNIM KONCERTOM LEGENDARNE GRUPE „DIP PARPL“ U ARENI

Bio je petak, ali ne crni. Bila je noć, ali ne crna, no purpurna, ne mračna već veličanstvena…. Deep purple je protutnjao kroz Srbiju, kroz prestoničku maglu i rastopio srca i dušu svih zaljubljenika u rock n roll.
Koncert je otvoren numerom Highway star a završen legendarnom Smoke on the water. Na bisu su izvedene numere Hush i Black night.
A izmedju… Par stvari sa poslednjeg albuma iz 2017 Infinite i fenomenalni opus klavijatura i orgulja u spomen osnivača i klavituriste Jon Lorda.
Tu su bile i Space truckin, Perfect stranger… Ali ne i vokalno izrazito zahtevna Child in time…
Scena jednostavna, osvetljenje rokerski korektno, a zvuk veličanstven, za uživanje u svakom tonu… Jednom rečju lepota savršenstva muzike to veče, 6. decembra ,ogledala se u sat i 40 minuta u Beogradskoj (Štark) Areni.
Tih sat i po i malo jače, stalo je u 51 godinu maestralnog stvaralaštva legendarne grupe kroz koju je prodefilovalo nekoliko vrhunskih muzičara, a koju zaokružuju Gilan, Glover, Pejs, Mors i Airay.
Hvala im za jedno predivno veče rock n rolla, što su mnoge vremešne vratili u mladost, a mladim naraštajima pokazali da za ovu vrstu muzike još ima nade… Možda…

M. Marković

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacki-ljubitelji-roka-odusevljeni-oprostajnim-koncertom-legendarne-grupe-dip-parpl-u-areni/

2 comments

    • Milan on 18/12/2019 at 17:39

    Bio tog 6 Decembra i oprostio se od voljenog Purpla. Neko drugo vreme i dimenzija koju mnogi nazalost nikada nece razumeti,hvala im za sve pogotovo sto su mi ulepsali mladost i vratili me u istu tog 6 Decembra 2019. Long live rock& roll

    • Rale on 18/12/2019 at 12:58

    Bio sam to veče u Areni i slažem se sa svakom napisanom riječi!Putovao sam iz Drvara specijalno na koncert legendarnih rokera.hvala im za sve godine neprevazidjenog zvuka!!

Komentari su onemogućeni.