ПАЛАНАЧКИ ТРКАЧИ НА СРБИЈА МАРАТОНУ

Након више од годину дана најављивања, отказивања, поновног заказивања и одлагања, Атлетски савез Србије је јуче, 17. новембра, успео да организује спортску манифестацију SERBIA MARATHON.

Манифестација је организовано тако да је старт свих трка био испред спортске хале ШТАРК АРЕНА, а циљ унутар Арене. Организоване су три трке, 5 километара, полумаратон 21 километар и маратон 42,2 километра.

У оквиру маратонске одржана су и посебна бодовања за Српски национални шампионат и Балкански шампионат. Током трајања ових манифестација у Арени су одржана и пратећа спортска такмичења за најмлађе такмичаре.

Рекламирана као најравнија стаза и идеална за постављање личних рекорда, с обзиром да се трчи по новобеоградској равници, ипак такмичари су јуче били суочени са снажним ветром који је обарао металне саобраћајне баријере. Такође, маратонци и полумаратонци морали су да савладају и успон на новом мосту на Ади.

Тркачка заједница из нашег града, која је све бројнија, учествовала је на краћој 5 км трци и полумаратонској. Сви су успешно завршили трке. У трци на 5 км учествовали су Тијана Димић, Вишња Мулахметовић и Александар Марковић, полумаратонци су били Тања Ракић, Саша Ракић, Саша Стевановић, Јелисавета Алексић и Звонко Цветковић.

Паланка је имала и представника у судијском тиму, испред АСС судио је Ненад Милинковић. Највећи успех постигла је Тијана Димић, која 5 километара истрчала за 00:20:28 и исвојила 6. место у женској категорији. Тијана је трчала за клуб ОАК Морава Ћуприја.

У трци на 5 км учествовао је укупно 621 такмичар. Победници су Биљана Цвијановић 00:18:08 и Алекса Милановић 00:16:36. У полумаратону учествовало је 1.178 такмичара, победници су Nelly Jepchumba 01:12:59 и Mathew Kosgei 01:08:52. Маратон је трчало укупно 203 такмичара. Победници су Теодора Симовић 02:42:29 и Ndiwa Cherutich Sakong 02:19:18. Победници Балканског шампионата су Теодора Симовић и Maxim Raileanu. Победници националног шампионата су Теодора Симовић и Марко Ранковић.

Serbia Marathon окупио је укупно 2.002 такмичара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanacki-trkaci-na-srbija-maratonu/