ПАЛАНЧАНИ ЈОВАНОВИЋ И МИЛАШИНОВИЋ СУТРА СТАРТУЈУ НА КВАЛИФИКАЦИОНОМ ФУТСАЛ ТУРНИРУ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Кадетску репрезентацију Србије (играчи до 18 година) од 1. до 4. новембра у Врњачкој Бањи очекује УЕФА квалификациони турнир за Олимпијске игре младих.

У Врњачкој Бањи ће играти најбољи млади играчи Португала, Украјине и Мађарске, у оквиру Групе А. У Пјештјанију, у Групи Б, поред домаћина Словачке наћи ће се Русија, Азербејџан и Холандија, у Групи Ц у Карловцу биће Хрватска, Шпанија, Казахстан и Белгија, а у Групи Д у Подчетртеку састаће се Словенија, Италија, Чешка и Румунија.

На истом месту на којем су успешно дебитовали на међународној сцени, Орлићи ће покушати да надвисе ривале и осигурају пласман на прво олимпијско такмичење за футсал у историји овог спорта. Међу десет учесника у Буенос Ајресу биће два од четири најбоља са УЕФА турнира, а победници група ће бити рангирани према укупном броју бодова, а затим према гол-разлици, већем број датих голова и мањем броју казнених поена. Првог дана Орлићи ће играти против Украјине, другог против Мађарске, а после дана паузе ривал ће бити Португал.

Међу изабраницима селектора Прше Јовановића налазе се и два млада паланачка фудбалера, чланова КМФ Партенона, Филип Јовановић и Никола Милашиновић. Ово је још једна потврда квалитета играча који долазе из паланачких клубова и признање за паланачки спорт у целини.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palancani-jovanovic-i-milasinovic-sutra-startuju-na-kvalifikacionom-futsal-turniru-za-olimpijske-igre-mladih/