ПАЛАНЧАНИ НА 5. ПАНЧЕВАЧКОМ МАРАТОНУ

У суботу увече у Панчеву је одржан 5. Панчевачки маратон. Најтоплијег дана у овој години, када је Паланка „кувала“ на до 41° Ц, у Панчеву је забележен максимум од 40,2° Ц.

5. Панчевачки маратон обухватио је две трке, полумаратон дуг 21,1 км и маратон дуг 42,2 км. На старту, у 20 х, у полумаратонској трци стартовали су Паланчани Саша Стевановић и Александар Марковић. Током трке, на локацији парка Народна башта, температура се од 35° Ц спустила до 31° Ц. Наши тркачи су свој темпо прилагодили захтевним условима и након нешто више од два сата прошли кроз циљ, Александар Марковић 02:05:57 х 05:48 мин/км, Саша Стевановић 02:12:51 х 06:08 мин/км.

Организацију 5. Панчевачког маратона, која је врхунски извршена, у предивној амбијенталној целини Народне баште, потписује тркачка заједница „Маратонци Панчево“, који су иначе наш град посетили на Сретење Господње у хуманитарној акцији „Свим Срцем за Владу“ када је Панчевац и репрезентативац Србије у ултрамаратону Жељко Зељковић претрчао од Панчева до Паланке 80 км.

Тркачке заједнице вас позивају да се покренете, да се покренете и покушате да се одупрете на првом месту сопственим слабостима, а свакако и тешким условима у којима сви заједно живимо, радимо и боримо се данас у Смедеревској Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palancani-na-5-pancevackom-maratonu/