ПАЛАНЧАНИ ПОМОЗИМО БАКА ДАНИ, ЊЕНОМ УНУКУ И ЋЕРЦИ

Наше суграђанке Слађа и Рената су поново покренуле једну акцију за помоћ. Прочитајте о чему се ради и помозите колико сте у могућности.

Помозите добри људи. Бака Дана је из Смедеревске Паланке, наша суграђанка, молила је за помоћ. Живи са ћерком која је психички болесник и којој је одузето право да се брине о детету и са унуком над којим има привремено старатељство. Мали се зове Десимир, има непуне 4 године и више дијагноза: целебрална парализа, тешко оштећење мозга, дистрофија мишића… Процене лекара по његов живот нису нимало добре. Живе у две собице од бабине пензије од 13000 дин. Тренутно немају никаква примања за малог Десимира, чекају решење..

Струју имају и бака редовно измирује обавезе али имају проблем са сијалицама, не раде. Дете седи скоро у мраку… Зато нам за почетак треба електричар да види где је проблем. Немају бојлер ни веш машину, вода се греје на шпорету и ручно пере. Kревети су у катастрофалом стању, зидови, влага, прозори расклимани….све…Бака ипак стиже да њему среди његов кутак,да му буде пријатно, да га окупа,нахрани…Мали Десимир због своје болести једе само пасирану храну и то одређену…

Рената Радовановић је данас лично била код њих и усликала ово све. Извињавамо се на лошијим фотогафијама, биће јаснијих..БАKА ДАНА НЕ МАРИ ЗА СЕБЕ,АЛИ БРИНЕ СА 13000 дин. О ПСИХИЧKИ БОЛЕСНОЈ ЋЕРKИ И О ТЕШKО БОЛЕСНОМ УНУKУ.ЉУДИ, ДАЈТЕ ДА ВИДИМО ДА ОВОМ ДЕТЕТУ АKО ИKАKО МОЖЕМО УЧИНИМО ОВАЈ ЖИВОТ ПОДНОШЉИВИЈИМ. ПОТРЕБНА ЈЕ ПОМОЋ У ВИДУ: ПЕЛЕНА БР 6.. ПЛАЗМА KЕKСА, МЛЕKА, ЧОKОЛИНО, KОKОЛИНО , РИЖОЛИНО, ПИРИНАЧ, ПАЛЕНТА, ГРИЗ, БАНАНЕ… Дете мора да једе искључиво кашасту храну, пасирано све… ПОТРЕБНА ИМ ЈЕ ВЕШ МАШИНА, ПОЛОВНА БАР….БОЈЛЕР ТАKОЂЕ,ПОМЕНУХ ЕЛЕKТРИЧАРА…..KО ИМА НАМЕШТАЈ ДА МУ ЈЕ ВИШАK, МОЖЕ ИМ НЕШТО ПОKЛОНИТИ,, УKОЛИKО НЕKИ МОЛЕР ХОЋЕ ДА ПОМОГНЕ И ОKРЕЧИ ИМ ТЕ ДВЕ СОБИЦЕ, БИЛО БИ ДИВНО. Потребна му је гардероба и обућа са улошком, дубљи модели бр.25…. Десимиру доктори не предвиђају још пуно живота. ТУЖНА ПРИЧА НАШЕ СТВАРНОСТИ,…Ми ако се удружимо и свако по мало допринесе, живот ће им бити ипак и лепши и бољи, Уз сву своју муку и тежак живот он је ипак весео и живахан…Можете директно отићи код бака Дане у Главашеву 13/1 и позвати је на број 064 016 75 26
Загрлимо нашу децу и захвалимо Богу што су жива и здрава а малом Десимиру и његовој јадно напаћеној баки и мајци помозимо да и они могу да се грле и да у својој муци не буду гладни, жедни, голи и боси…….

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palancani-pomozimo-baka-dani-njenom-unuku-i-cerci/

1 comment

    • ivan on 14/07/2017 at 09:58

    Ostavite neki br ziro racuna za nas Palancane koji zivimo van Palanke. Hvala i pozdrav.

Komentari su onemogućeni.