ПАЛАНЧАНКА ДРАГАНА ПРИЦА ПРЕДСТАВИЛА СВОЈ РОМАН У СТАРОМ СЕЛУ

Први роман Драгане Прице из Смедеревске Паланке, под насловом „Силазак у непознато“ промовисан је у Дому културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу у четвртак, 7. новембра 2019. године.

Оквир овог романа чини живот студената светске књижевности на Филолошком факултету у Београду. Све су то интересантни млади људи са заједничким афинитетима. Они посећују предавања, уче, друже се, забављају се организујући журке и прославе.

У средишту студентских дешавања налази се одисеја главне јунакиње Александре. Она доживљава духовну пустоловину волећи два мушкарца, Михаила Ђорђевића, много старијег од себе и Срђана, колегу са студијске групе. Волећи њих двојицу она пролази кроз катарзу, као и кроз свој списатељски рад који за њу представља неприкосновену љубав и светињу.

О књизи су, поред списатељице Драгане Прице, говорили Слободан Тодоровић Токи и Драгољуб Јанојлић а изабране делове читала је Биљана Поповић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palancanka-dragana-prica-predstavila-svoj-roman-u-starom-selu/