ПАЛАНЧАНКА СОФИЈА ЈАНКОВИЋ ПОБЕДНИК „BARCAFFE BARISTA CUPA“

Први круг регионалног latte art такмичења „Barcaffé Barista Cup“ завршен је у петак 17. маја, и том приликом изабрано је троје финалиста који ће своје вештине приказати на финалном такмичењу у Љубљани, са циљем да освоје престижне награде.

Стручни жири задужен за избор најбољих бариста који су се надметали на квалификационом такмичењу у Београду чинили су Barcaffé Baristi Синиша Радивојевић, Новак Ненезић и Ненад Гардић, као и Бојан Ђорђевић, уредник портала кафица.рс.  Десет изабраних бариста имало је прилике да демонстрира вештине и знање у припреми савршеног latte art, али и да пренесе сву своју емоцију и страст у шољицу овог магичног напитка.

Победници квалификационог такмичења су Богдан Радосављевић који је освојио треће место, Бојан Стилин, коме је припало друго место и Софија Јанковић из Смедеревске Паланке, која је освојила прво место. „Нисам очекивала прво место, али сам изузетно захвална на прилици да покажем свој рад међу колегама“, искрена је Софија, која као бариста ради три године, а latte art-ом се бави нешто више од годину дана. „Потрудићу се да нас на најбољи начин представим у наставку такмичења, и да успут научим нешто ново од професионалаца из целог региона, latte art захтева таленат, али посебно, као и сваки други посао, свакодневни рад и вежбање“, истиче победница.

Фото: ФБ лична архива

Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palancanka-sofija-jankovic-pobednik-barcaffe-barista-cupa/