ПАЛАНКА БИЛА ДОМАЋИН 7. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА МРЕЖЕ ИНСПЕКТОРА У СРБИЈИ

У Смедеревској Паланци, дана 21. децембра 2019. године одржана је 7. седница Управног одбора мреже инспектора Србије .
Управном одбору обратили су се Небојша Павловић, начелник Подунавског управног округа и Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка и изразили задовољство што се ова седница одржава у Смедеревској Паланци и указали на значај постојања Мреже инспектора Србије, а посебно на значај повезивања инспектора на свим нивоима и вршења послова инспекцијског надзора на локалном ,покрајинском и републичком нивоу
На седници, извршена је рекапитуалација активности Удружења у периоду септембар-децембар 2019 и сачињен предлог активности у наредном периоду да одржавања Скупшине Мреже инспектора Србије и дана инспектора.
У периоду од априла до децембра подигнута је видљивост Удружења те у складу са задужењима на претходној седници, wеб сајт и друштвене мреже Инстаграм, Тwитер и Линкедин су знатно унапређени.
Договорене су даље активности у вези припреме часописа Мреже након изласка 4 броја –након чега се наставља сопствено уређивање, писање текстова и сва потребна припрема.
Мишљење присутних чланова руководства је да садржај Информатора Мреже у даљем период садржи краће текстове са информацијама и актуелностима у инспекцијама на свим нивоима, проблемима и методама решавања Начелно је договарано да се у делу часописа уводи пар страна који ће инспекторе приказати и у неком другом светлу (мимо инспекторске професије ) –као грађане ,чланове културних и хуманитарних удружења.


Истакнути су примери добре инспекцијске праксе за наведени период који су одржани у Оџацима,Чачку и Шапцу.
У складу са наведеним размотрен је предлог упућен руководству Мреже да се обзиром на потребу едукације инспекције и чињеницу да Национална академија нема капацитете да посети велики број мањих општина у правцу формирања групе инспектора –волонтера које би могли да врше обуке по окрузима у циљу подршке и јачања капацитета, уз минимално покриће трошкова.
Такође је размотрен је предлог и донета одлука да се настави са организованим примерима добре праксе по окрузима и општинама,, а окупило инспекторе из места одржавања и мањих места општине који ређе имају прилику за окупљање, едукацију, размену искустава и повезивање инспектора.
Седници су присуствовали и повереници по окрузима и преседници формираних Подружница удружења.
Седници је председавала Видосава Ђурић , председник Управног одбора.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanka-bila-domacin-7-sednice-upravnog-odbora-mreze-inspektora-u-srbiji/