ПАЛАНКА И ПРОКУПЉЕ НАЈГОРИ ПРИМЕР ТРОШЕЊА БУЏЕТА

Одговарајући на питање новинара за Новости  -Може ли се увести банкрот појединих општина, пошто неке од њих годинама ненаменски троше новац?- министар државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић наводи као пример Смедеревску Паланку и Прокупље. 

– Банкрот по закону не може да се уведе. Два најстрашнија примера су Прокупље и Смедеревска Паланка. Прокупље је на 45.000 становника имало 856 запослених чиновника и то је годинама била кућа за страначко запошљавање. Чак 52 одсто буџета давали су на плате, а не за грађане, инвестиционо одржавање, културу, социјалу. Смедеревска Паланка је са око 50.000 житеља имала 820 општинара, а задужени су чак три милијарде динара, што је наслеђено стање које ми сада санирамо. Имају 19 јавних комуналних предузећа! Сва су у блокади, школе, болнице, апотекарска установа… Када им једно ЈКП банкротира, они отворе друго и тако су стигли до броја 19. Томе се мора стати на пут. Локалне самоуправе не могу да буду у стечају, али ми их третирамо као да јесу. Постоји тим који ради на кризном економском плану и покушавамо да пронађемо матрицу, односно програм опоравка.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanka-i-prokuplje-najgori-primer-trosenja-budzeta/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • hegel on 23/12/2016 at 12:28

  Palanci se desio Kena a to je gore od zemljotresa, erupcije vulkana i cunamija zajedno.

  • SAMO JAKO on 22/12/2016 at 09:53

  PA KADA FAPU OTPISES 8 MILJARDI TO JE USPEH ,KADA POMOGNES FIJATU SA „DRZAVNA TAJNA“ PARA TO JE SUPER A NAVODIS ZA PRIMER PALANKA GDE JE DRZAVA PLJACKASKOM PRIVATZACIJOM UNISTILA FABRIKA A I KO JE HTEO DA DODJE OPUSTENO GA NAJURE I SADA CE OVA IZ „NALEDA“ KOJI TAKODJE FINANSIRA DRZAVA I KO ZNA KO JOS DA DRZI PRIDIKE NA PONASANJE

  A IAKO JE ISTINA SVE OVO O PREDUZECIMA APR OTVARA I ZATVARA FIRME (DRZAVA) ZASTO NIKO NIJE REAGOVAO

  • zivorad stankovic on 21/12/2016 at 20:09

  Ma nije moguce!!!!

  • Pera Perić on 21/12/2016 at 19:35

  Bar po nečemu „Opština za primer“!!!

Komentari su onemogućeni.