ПАЛАНКА СЕ ЗАБЕЛЕЛА ПО ПРВИ ПУТ ОВЕ ГОДИНЕ

Таман кад смо капуте спаковали у орман, након јучерашњих 20 степени, нагли пад температуре и снег су нас, бар на кратко подсетили да је календарски још увек зима у току.

Протеклог дана је у раним вечерњим сатима прво почела киша која се затим претворила у крупне, лепршаве пахуље, а ноћас се забелело и у Паланци ове зиме.

Иако се створио тек танак бели покривач, чини се да је и то усрећило суграђане који су похитали да сниме и фотографишу први снег ове године. Тако су друштвене мреже биле преплављење фотографијама и снимцима снега који као да смо жељно очекивали са носталгијом. За леп призор је ваљало поранити пошто се сада бели покривач лагано топи и остаће само барице као кратко сећање на ову зиму.

Данас ће у целој земљи бити ветровито и хладно, ујутру и пре подне у централним и јужним крајевима облачно, местимично с кишом или снегом.

Од средине дана престанак падавина и постепено смањење облачности и у осталим крајевима. Ветар умерен и јак, северозападни, увече у слабљењу.

Најнижа температура од два до пет, највиша дневна од седам до 10 степени.

И у Паланци ветровито и хладно, током јутра облачно с кишом и снегом а затим суво уз разведравање.

Ветар умерен, повремено и јак, северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура три степена, највиша дневна осам.

У петак ујутру и пре подне ново пролазно наоблачење с кишом која се премешта од севера ка југу. Крајем дана падавине престају. Ветар ујутру слаб јужни, а од средине дана умерен до појачан северни и северозападни. У суботу ујутру слаб мраз понегде, а током дана сунчано и топлије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/palanka-se-zabelela-po-prvi-put-ove-godine/