„ПАПИРНИ“ ПРОШАО СЕЛЕКЦИЈУ ЕКОЛОШКОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Селекторка 24. ФЕП-а Тијана Грумић одабрала је представе које ће ове године учестовати у такмичарском програму. Од 24 представе, колико их је испунило услове учешћа, Тијана је издвојила седам, по њеном мишљењу, најбољих. Ове године на Фестивалу гледаћемо представе из Србије, Хрватске, Француске, Русије и Турске. Међу одабраним представама налази се и представа „Папирни“ паланачког Културног центра.

ДЕО ОБРАЗЛОЖЕЊА СЕЛЕКЦИЈЕ
24. ФЕСТИВАЛА ЕКОЛОШКОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Велики број представа заслужио је да се нађе у овогодишњој селекцији. Ипак, водећи се управо мотом 24. ФЕП-а – Машту на власт – и трудећи се да у својој селекцији испратим диверзитет у стваралачком приступу који је био приметан међу пријављеним представама, издвојила бих следеће представе за такмичарску селекцију овогодишњег фестивала, за које верујем да најбоље репрезентују разноврсност и маштовитост позоришног стваралаштва за децу и младе:

”ПАПИРНИ”, културног центра Смедеревска Паланка и градског позоришта Сцена Лутка, Смедеревска Паланка, (Србија) аутора и редитеља Павла Јозића.
Луткарска представа ‘’Папирни’’ једина је луткарска представа овогодишње селекције, а важно је истаћи и то да су, у духу еколошког тематског оквира ФЕП-а, лутке које се у њој користе прављене искључиво од папира. Осим што је луткарска, представа је такође и невербална те нам пружа прилику да кроз један, такорећи пантомимско-луткарски израз приближи причу о одрастању и сазревању двоје људи.

Селектор: Тијана Грумић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/papirni-prosao-selekciju-ekoloskog-pozorista-za-decu-i-mlade/