ПАПРЕНЕ КАЗНЕ ЗА ЖУРКЕ И СЛАВЕ СА ВИШЕ ОД ПЕТ ЉУДИ

Ко организује журку или слави славу са више од пет особа у затвореном простору ризикује казну од 50.000 до 150.000 динара, на основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести које су ступиле на снагу прошлог петка.

Виновника овог прекршаја могу комуналној инспекцији или комуналној милицији пријавити и сами грађани путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор.

Подсетимо, нове мере које је донела Влада Србије ступиле су на снагу у уторак увече, а то значи да сви објекти услужних делатности, осим апотека, бензинских пумпи и ресторана који имају доставу, морају да буду затворени у 21 сат. Ова мера је орочена на две недеље, односно до 1. децембра, а ако се епидемиололшка ситуација до тада не смири, прете нове, још драстичније мере!

Ипак, ни тренутне нису толико благе. Једна од њих, на основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести, предвиђа високе новчане казне за организаторе журки или слава са више од пет особа у затвореном простору.

Колике су те казне и ко се и у којим околностима кажњава приликом непрописног организовања журки и прослава открива Драган Пушара, шеф јединица за инспекцију при Министарству државне управе и локалне самоуправе.

 -Новчану казну од 50.000 до 150.000 динара добија власник стана у коме је организовано окупљање више од пет особа у затвореном простору – каже Пушара.

Уколико се ради о закупу стана, рецимо, на дан, онда санкцију може сносити или власник или организатор окупљања.

Правда

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/paprene-kazne-za-zurke-i-slave-sa-vise-od-pet-ljudi/