јан 07 2017

ПЕНЗИЈЕ ДО МАРТА СА СТАРИМ ЛИЧНИМ КАРТАМА

 Народна банка Србије препоручила је банкама да до марта исплаћују пензије грађанима којима је истекла лична карта 31. децембра прошле године, а нису стигли због гужви на шалтерима у полицијским станицама да их продуже. То значи да ће најстарији моћи да подижу своје принадлежности у свим банкама које прихвате овај указ наше централне банке.

Поштанска штедионица и Комерцијална банка, две установе са највећим бројем пензионера, већ су свим експозитурама проследиле обавештење да исплаћују најстарије грађане са старим личним картама.

Према речима Александра Вулина, министра за рад, рок за подношење захтева за нова лична документа се продужава већ осам година и нема потребе да се таква пракса настави.

Према подацима Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање око 450.000 пензионера се определило да прима чекове на кућну адресу, а од 1.275.000 пензионера који примају на текуће рачуне у банкама најзаступљенија су банке Поштанска штедионица, Комерцијална и Интеза. Готово половина од 1,7 милиона српских пензионера прима новац преко „Поште“, а око 190.000 пензионера који пензију примају преко „Поште“ није добило нову личну карту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/penzije-do-marta-sa-starim-licnim-kartama/