ПЕТИ „ТЕАТАР У ТВРЂАВИ“ У СМЕДЕРЕВУ ОД 7. ДО 11. ЈУЛА

Пети позоришни фестивал „Театар у тврђави“ биће одржан од 7. до 11. јула у Малом граду Смедеревске тврђаве.

На отварању ће бити изведена представа Позоришта на Теразијама „Два мириса руже“ по делу мексичког писца Емилиа Карбаљида, у режији Славенка Салетовића.

Наредне вечери публика ће моћи да погледа представу „Јазавац пред судом“ Петра Кочића, у режији Михајла Лапточевића, а након представе, кроз интеракцију са глумцима, посетиоци ће сами режирати представу тако да мењају ток радње.

Дан касније на програму је представа „Аника и њена времена“, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и агенције „Бео Арт“.

Ауторка текста и редитељка Ана Ђорђевић, кроз ликове Андрићевих дела, као и кроз лик Анике, тражи излаз из наметнутих образаца живота које друштво поставља и бави се питањем снаге и утицаја жеља и одлука појединаца.

Смедеревска тврђава ће 10. јула угостити представу „И сваки пут као да је први“, рађену у копродукцији Крушевачког позоришта и „Арт теме“, по мотивима из дела Боре Станковића, у режији Јоване Томић.

„Театар у тврђави“ затвара „Укалупљивање – Трагедија лоптања у Срба“ редитеља Макисма Милошевића, по тексту Страхиње Маџаревића.

Фестивал је ревијалног карактера, а улазнице коштају 200 динара осим за представу „Јазавац пред судом“ за коју је улаз слободан.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/peti-teatar-u-tvrdjavi-u-smederevu-od-5-do-11-jula/