ПЕТОРО ПАЛАНАЧКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА ПУТУЈЕ У ИСТРАЖИВАЧКУ СТАНИЦУ ПЕТНИЦА

Програми намењени ученицима средњих школа представљају главнину образовних активности у Петници. Истраживачка станица Петница има успостављене контакте са неколико стотина школа у Србији (као и са једним бројем школа у Хрватској, Македонији, Словенији, Црној Гори, и Босни и Херцеговини) преко којих почетком сваке школске године информишемо најзаинтересованије ученике. Информација о програмима ИСП доступна је ученицима и директно, преко средстава информисања, интернета и друштвених мрежа.

Полазник свој рад у Петници започиње на тзв. Зимском семинару – први у годишњој серији од 3 до 5 програма које ће сваки од позваних имати могућност да похађа. Зимски семинари су првенствено теоријског типа, трају 6-7 дана и садрже веома интензиван програм предавања, разговора и вежби, укључујући и проверу предзнања полазника. Основни циљ ових Семинара је да полазници буду упознати са свим странама научне дисциплине за коју су се определили.

Ове године у Петницу путује и пет паланачких средњошколаца и то су Марија Амановић из Паланачке гимназије која ће похађати програм из хемије, Милорад Милић Паланачка гимназија програм рачунарства, Никола Катић МЕШ Гоша похађаће програм примењене физике и електронике, Исидора Митровић СШ „Жикица Дамњановић“ програм из хемије и  Ања Станојловић СШ „Жикица Дамњановић“ програм експерименталне биологије и хемије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/petoro-palanackih-srednjoskolaca-putuje-u-istrazivacku-stanicu-petnica/