ПЕТОРО УЧЕНИКА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ИЗАБРАНО ЗА ПОЛАЗНИКЕ ИСТРАЖИВАЧКЕ СТАНИЦЕ ПЕТНИЦА

Истраживачка станица Петница завршила је процес избора нових полазника за образовне програме у 2020. години. Пораст броја пријављених ученика од око 20 посто представља рекордно интересовање за образовне програме ове престижне европске институције за додатно образовање. Око 1300 средњошколаца из целе наше земље, али и региона, на семинаре у Петници крећу средином јануара наредне године.

На конкурсу за учешће на образовним програмима у 2020. години Истраживачкој станици Петница се пријавило преко две хиљаде заинтересованих средњошколаца из свих крајева наше земље, али и Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

Међу одабраним ученицима налази се и пет ученика Паланачке гимназије који ће се укључити у рад према интересовању, свако у својој области. Одабрани кандидати из Паланачке гимназије су Марија Амановић- техничке науке, Кристина Карашићевић-рачунарство, Ирина Милојковић-географија, Катарина Милић-комбиноване науке, Милош Стојилковић-биологија.

Истраживачка станица Петница је самостална и независна инстируција која се бави развојем научне културе, научне писмености, образовања и културе. Њене активности су највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обуку наставника у новим техникама, методама и садржајима у области науке и технологије. Програми Петнице обухватају широк спектар области и дисциплина у оквиру природних, друштвених и техничких наука.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/petoro-ucenika-palanacke-gimnazije-izabrano-za-polaznike-istrazivacke-stanice-petnica/