ПЛАЊАНСКА ПРЕДСТАВА „ВИЛА САШИНО“ НАЈБОЉА НА ФЕСТИВАЛУ ПОЗОРИШТА У МРКОЊИЋ ГРАДУ

Позориште Центра за културу „Масука“ из Велике Плане освојило је прво место на 10. фестивалу „Дани позоришта“ одржаном протеклог викенда у Мркоњић Граду.
Плањански глумци наступили су са новом представом „Вила Сашино“, по тексту Горана Марковића, а у режији Милоша Јагодића.

Осим ове, у конкуренцији су биле и представе „Прељубници“ Kултурног центра „Радоје Домановић“ из Раче, „Остајте“ студената Независног универзитета Бањалука и „Мировна мисија“ позоришта из Бијелог Поља.
Победничка представа настала је према тексту Горана Марковића, а у режији Милоша Јагодића.
Глумица Тамара Бранковић рекла је, за РТРС, да је реч о љубавној драми која је заснована на истинској и искреној љубави између краљице Драге Машин и краља Александра Обреновића.
Директор Центра за културу „Масука“ из Велике Плане Предраг Георгијев похвалио је организацију Фестивала за аматере и сматра да би их требало бити више.
„Фантастично организовано за аматеризам, одлична ствар и требало би бити што више оваквих фестивала на комплетном простору бивше Југославије. Видели смо да аматеризам може у неким случајевама да иде у стопу са професионалним представама“, истакао је Георгијев за РТРС.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/planjanska-predstava-vila-sasino-najbolja-na-festivalu-pozorista-u-mrkonjic-gradu/