«

»

авг 13 2017

Štampati ovo Чланак

ПЛАЊАНСКИ „ЈУГОПРЕВОЗ“ ПОВЕЋАО ЦЕНЕ КАРАТА

„Југопревоз“ из Велике Плане повећао је цене аутобуских карата без сагласности Скупштине општине, преноси портал Србија данас, што је изазвало огорчење и грађана и представника локалне власти.

Повећање се односи на превоз на локалним линијама и номинално износи око 10 одсто. Стварни износ повећања је тешко утврдити зато што су цене на фреквентнијим линијама, које доносе више прихода, повећане за више, а оне мање профитабилне за мање процената.Превоз путника на локалним линијама је комунална делатност, па су послови одређивања линија, возног реда, избора превозника и цена карата у надлежности општине. „Југопревоз“ је у последњих годину дана два пута тражио сагласност општине да повећа цене, али је није добио.

Ово повећање ће значајно погодити не само путнике, већ и општински буџет, зато што општина у потпуности или делимично, зависно од категорије корисника, плаћа превоз ученицима, просветним радницима, запосленим у општинској управи и јавним предузећима.

-Ово што је урадио „Југопревоз“ је недопустиво, не само зато што представља намет на грађане и општински буџет, већ и због тога што је у питању кршење одлуке Скупштине општине, кршење уговора потписаног са општином и директно нарушавање ауторитета општине – каже Душан Марић, помоћник председника општине за Србију данас.

По њему постоје три излаза из ове ситуације: да „Југопревоз“ врати старе цене, да општина раскине уговор са „Југопревозом“ и распише нови тендер за аутобуски превоз на локалним линијама или да аминује ово повећање, „што би било и најгоре“.

Извор Србија данс

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/planjanski-jugoprevoz-povecao-cene-karata/